Středoškolský atletický pohár

Naši atleti velmi dobře reprezentovali školu v krajském kole Středoškolského atletického poháru v Jihlavě. Dokázali sestavit tým chlapců i dívek. Celé dopoledne doprovázela opravdu motivující nálada a týmovost celé ekipy.

Družstvo dívek skončilo na krásném čtvrtém místě a chlapci se umístili na místě osmém. Někteří si dokonce odnesli osobní maxima. V bězích zářil Šimon Vožický a Jaromír Štursa. Velmi rychlé nohy vynesli plno bodů Janu Šťastnému. V technických disciplínách velmi překvapil Tadeáš Tůma na skoku vysokém. Pochlapili se také naši koulaři Adam Stránský a Kamil Rudolf. V běhu na 1500 m se také prosadil Filip Koreček. V neposlední řadě Jakub Kubát, který se mezi atlety rozhodně neztratil a jako fotbalista nasbíral plno cenných bodů.

Dívky skvěle reprezentovala Amálie Bártíková, která excelovala v běhu na 100m. Svého osobního rekordu ve skoku vysokém se dočkala Michelfeitová Karolína. Perfektní výkon podaly půlkařky. Pecková Natálie a Šindelářová Natálie byly v běhu na 800 m famózní. Velmi rychlé nohy Barbory Bouchnerové a Barbory Moravcové vynesly spoustu potřebných bodů, a i proto se celý tým dívek dostal až na krásnou čtvrtou příčku. Naše koulařky dokázaly, že se nebojí ani běhu a postavily se na start štafety. Houdková Barbora a Mácová Barbora zabodovaly tedy nejen ve své technické disciplíně, ale i ve štafetě, což vedlo k celkovému opravdu slušnému přídělu kladných bodů pro celý tým.

Pro příští rok nás čeká velká výzva a máme prostor pracovat na tom, abychom nakonec „urvali“ nějaký ten cenný kov. Všem atletům velmi děkujeme za vzornou reprezentaci školy, a i za to, že svými výkony a nasazením dělají pohybu, sportu a gymnáziu tak skvělou reklamu.