Exkurze do Rakouska

Ve dnech 25.-27. září se 51 studentů našeho gymnázia zúčastnilo exkurze do oblasti Solné komory (Salzkammergut). Vyjeli jsme ráno v pět hodin a naší první zastávkou byla obec Gmunden, kde jsme navštívili zámek Ort na břehu jezera Traunsee. Poté jsme se vydali do městečka Hallstatt, které se rozkládá na břehu stejnojmenného jezera. Po procházce malebnými uličkami nás čekal přejezd do bavorského města Piding, kde jsme byli ubytováni.

Druhý den po vydatné snídani jsme vyjeli do Salzburgu, kde jsme si prohlédli rodný dům W. A. Mozarta v Getreidegasse, dále zámek Mirabell a poté jsme lanovkou vyjeli k pevnosti Hohensalzburg, která se tyčí vysoko nad městem. Pestrý program jsme zakončili v zámečku Hellbrunn, kde jsme si prošli zámecký park s důmyslnými fontánami a vodotrysky.

Poslední den zájezdu vedly naše cesty opět do Salzburgu, kde jsme navštívili hangár č. 7 na místním letišti. Tam jsme si mohli prohlédnout zajímavé exponáty letadel a vozů Formule 1. Okolo poledne jsme se přesunuli k jezeru Königssee a celý zájezd pak uzavřela návštěva solných dolů v městečku Berchtesgaden.

Doufáme, že si všichni účastníci zájezd užili a budou na něj v dobrém vzpomínat.