Maturanti opět nad průměrem

Maturanti naší školy opět v didaktických testech státní maturitní zkoušky dosáhli výsledků, které jsou nejen vysoko nad průměrem všech střední škol v České republice, ale převyšují i gymnaziální republikový průměr.

Z českého jazyka píšou didaktický test všichni maturanti povinně a dále podle své volby musí projít buď testem z anglického jazyka, nebo matematiky. Testy pro ministerstvo školství organizuje jím zřizovaná organizace Cermat, konají se v tradičních květnových termínech a začátkem září Cermat rozesílá na školy podrobné výsledky srovnávající danou školu s průměrem všech středních škol, celorepublikovým průměrem lyceí a celorepublikovým průměrem gymnázií.

Gymnazisté z pochopitelných důvodů významným způsobem vyčnívají nad průměry všech středních škol a ti brodští v tom nejsou výjimkou. Nás ovšem těší, že se našim maturantům dlouhodobě daří i ve srovnání s průměrem gymnaziálním. Potvrzují tím, že brodské gymnázium poskytuje svým studentům spolehlivý servis při přípravě k maturitní zkoušce a tím i při přípravě ke studiu vysokých škol. Konkrétní výsledky jsou zřejmé z přiložené tabulky, která srovnává průměrné percentilové umístění u státních maturit 2024.